Меню
Кошница

Доставка и плащане

Доставка и плащане

Основната информация относно доставката на нашите бижута може да бъде открита тук на тази страница.

1. Кой и как ще извърши доставката?

Доставката на всички продукта от сайта се извършва чрез съдействието на куриерите от фирма ЕКОНТ ЕКСПРЕС. Това означава, че Вие може да получите поръчаното или на посочен адрес, или пък в офис на Еконт. За щастие от фирмата имат добре развита териториална мрежа от офиси и в много от градовете имат представителства. Доставката до офис е предпочитана от голям брой клиенти. Най-вече, защото е по-евтина, а и самата пратка може да престои в офиса дори няколко дни, докато намерите свободно време, за да я вземете. Повечето офиси на Еконт работят от 9:00 до 18:00 часа всеки делничен ден. А през събота от 9:00 до 13:00 часа. Това работно време позволява на всички клиенти да посетят офиси и да вземат нашите бижута в удобното за тях време. Ако се чудите дали близо до Вас има офис на фирмата, то това лесно може да се провери ТУК.

2. Кой плаща цената на доставката? И колко струва тя?

Ако вашата поръчка е на стойност над 149лв., то доставката до офис на Еконт ще бъде безплатна за Вас. Ако поръчката е на по-ниска стойност, то доставката се заплаща от клиента в зависимост от това дали е до офис или до адрес.

- Доставка до офис струва около 4.50лв. включва разходите по наложен платеж до 70лв. 

- Доставката до адрес е около 7.50лв. включва разходите по наложен платеж до 70лв. точната сума може да калкулирате в сайта на еконт

Това са основните цени на доставка, но те могат да се изменят в определени граници в зависимост от сумата на наложеният платеж и точното място на доставка. Така например в селата и малките населени места, в които няма офиси на Еконт, доставката излиза малко по-скъпа 6-7 лв., но за сметка на това се получава директно на вашата врата. За допълнителна информация относно точната сума на доставката Ви - може да се свържете с нас.

3. Кога ще дойдат нещата, които поръчах?

Опитваме се да доставяме нещата на нашите клиенти възможно най-бързо и в най-кратки срокове. Ние добре знаем, колко важно е за Вас бързата доставка, защото самото бижу може да бъде за специален повод като рожден ден, годишнина или други подобни. Затова се опитваме да доставяме в рамките на 24 до 48 часа от поръчката. Което означава, че ако поръчате в нашето работно време да кажем днес, то още утре може да се радвате на вашето бижу. Разбира се винаги има и изключения, ние се съобразяваме с работното време на ЕКОНТ ЕКСПРЕС, защото просто няма как сами да доставяме пратките. Това означава, че през всички празнични и почивни дни за Еконт, ние също не работим. Така например ако поръчате нещо в неделя, ние ще можем да го изпратим най-рано в понеделник като първи работен ден!

4. Как да съм сигурен, че ще получа това което е на снимките?

За да сте сигурни в нашата коректност и най-вече, за да може да се уверите от първо лице, че купувате това, което искате, ние предоставяме възможност за преглед на всяка наша пратка. Това означава, че може да разгледате бижуто първо, и чак след това да решите дали искате да го купите или не. Ако сте решили, че нещо не Ви харесва или пък не Ви допада дизайна, или може би вече сте купили друг подарък за ваш близък човек, то Вие просто може да откажете пратката след преглед. Така няма да се налага да купувате вече поръчаното бижу, а то ще се върне при нас. За ваша сметка обаче ще бъде сумата на доставката.

5. Как ще разбера, че пратката ще ми бъде доставена?

При поръчка до офис на Еконт, Вие ще получите смс от куриерската фирма, в който ще се съдържа необходимата Ви информация. Което означава, че там ще е посочено в кой офис се намира пратката, адресът на този офис, телефон за контакт с офиса и необходимата сума за плащане, която включва цената на бижуто + цената на доставката, освен ако тя не е безплатна. Тогава се заплаща само цената на бижуто. При доставка до офис на Еконт, Вие сами трябва да отидете до офиса и да си вземете пратката. Ако пък доставката е на адрес, то вашата пратка ще бъде взета от куриер от офис на Еконт и впоследствие ще Ви бъде доставена директно на адреса, като преди това куриерът ще се свърже с Вас. Ако няма никой на адреса, то Вие може да се разберете с него допълнително за определен час или пък ден, в който да Ви донесе пратката отново, когато ще има някой на адреса, за да я вземе.

6. Възможно ли е друг да вземе моята пратка?

Да, това не е проблем. Може друг близък до Вас човек да вземе вашата пратка, но за тази цел той трябва да знае вашите имена и че Вие очаквате пратка. Също така, за да вземе пратка той трябва и да плати дължимата сума за бижуто и цената на доставката, ако има такава. Този друг човек може да вземе ваша пратка, както от офис на Еконт, така и при доставка на адрес.

7. Кога и как става плащането?

Въпреки, че на бутона за потвърждаване на поръчката пише "ПЛАЩАНЕ", то действителното такова става, едва в момента когато получите пратката. След като сте я огледали и одобрили, знаете че това е което сте поръчали. Едва тогава Вие ще платите цената на бижуто. Което означава, че давате парите на куриерът, който Ви предоставя пратката. Този вид плащане се нарича наложен платеж, а при нас парите достигат чрез пощенски паричен превод.

Другата възможност за плащане, която предлагаме към момента е чрез банков превод. По този начин директно нареждате сумата за плащане (стойността на продукта + доставка) към нашата фирмена банкова сметка, а пратката се доставя без наложен платеж. Това е удобен вариант за разплащане в случай, че не обичате да носите пари в брой или пък желаете да направите приятна изненада на ваш любим човек, който да получи пратката директно като подарък, без да се налага да заплаща нищо!

Надяваме се, че сме достатъчно изчерпателни относно условията на доставката. За всякакви други въпроси винаги може да се свържете с нас.